KEMUNGKARAN DALAMAN PAS

Wednesday, May 20, 2009


DALAM ARTIKEL INI, SAYA AKAN BERUSAHA MEMBERI KESEDARAN KEPADA SEMUA UMAT MELAYU ISLAM MENGENAI PENYELEWENGAN YANG BENAR - BENAR BERLAKU DALAM PARTI YANG MENGAKU MEMPERJUANGKAN ISLAM TETAPI PADA HAKIKATNYA MEREKA HANYA MEMENTINGKAN KEDUNIAAN SEMATA-MATA.

PENDEDAHAN INI AKAN DIPECAH KEPADA LIMA SIRI. UNTUK MAKLUMAN PEMBACA SUMBER PENDEDAHAN INI ADALAH DARI SEORANG PEMBANTU KANAN NIK AZIZ PADA TAHUN - TAHUN 1990AN DAHULU TETAPI MENGAMBIL KEPUTUSAN MEMASUKI UMNO KERANA KECEWA DENGAN SIKAP DAN PENDIRIAN PEMIMPIN UTAMA PAS TERHADAP PENGENALAN HUKUM ALLAH DI NEGARA INI.

NAMA BELIAU IALAH USTAZ OMAR KHALID. SELEPAS BELIAU KELUAR DARI PAS, BELIAU MENERIMA PELBAGAI KUTUKAN DAN TOHMAHAN DARI PEMIMPIN DAN PENGIKUT PAS YANG TIDAK DAPAT MENERIMA BELIAU SANGGUP MENDEDAHKAN KEBURUKAN DALAMAN PARTI.

KEADAAN YANG SAMA BERLAKU BARU - BARU DI MANA KETUA DEWAN ULAMA PAS MENDEDAHKAN TERDAPATNYA AMALAN RASUAH DALAM PAS SEMASA MENGHADAPI PEMILIHAN DALAM MUKTAMAR PAS YANG AKAN DATANG.

SAMA-SAMALAH KITA MEMBACA DAN MENILAI KEBENARANNYA. SAYA TIDAK MEMBUANG BARANG SEDIKIT KENYATAAN BELIAU HANYA UNTUK MENYAMPAIKAN KEBENARAN DARI MULUT USTAZ OMAR KHALID SENDIRI.

SIRI 1 BANYAK TIPU RAKYAT KETIKA BERSAMA PAS

1. Ustaz Omar Khalid – bukanlah nama besar dalam politik negara. Beliau Cuma tokoh sederhana dalam Pas di era 70-an dan 80-an. Pernah menjawat Ketua Dewan Pemuda Pas Terengganu dan Ketua Penerangan Pas Terengganu. Paling cekal, katanya, ‘menikmati’ ISA semata-mata kerana perjuangan Pas yang kononnya selari dengan Islam.

2. Ustaz Omar – dulunya berjanggut, berjubah dan berserban tetapi kini menukar gaya hidup lebih ‘moden’. Tetapi tetap mempunyai sifat tawaduknya kepada perjuangan Islam. Fasih bertutur dalam bahasa Arab dan bijak menghuraikan ayat suci al-Quran serta Hadis. Perjuangannya tetap satu – menegakkan kalimah ALLAH dan perjuangan Islam melalui UMNO pula.

3. “Dulu, masa dalam Pas, saya simpan janggut, berserban dan berjubah kerana diminta oleh pemimpin Pas. Mereka kata, bila simpan janggut, rakyat akan nampak kita warak, baik dan beriman. Ini akan memudahkan sokongan orang Melayu (Islam) kepada Pas,” katanya.

4. Kini, Ustaz Omar sudah sedar bahawa pemimpin Pas yang berjanggut, berserban dan berjubah Cuma bertujuan untuk mengabui mata orang Islam sahaja. Mereka tidak ikhlas melakukan segala bentuk sunnah Rasulullah itu.

5. “Lebih baik saya tidak berjanggut daripada menyimpan janggut tapi tidak ikhlas. ALLAH akan laknat kita ke dalam api neraka,” tegasnya disambut tepukan gemuruh para hadirin di Kampung Jakang (dalam DUN Kadok) yang merupakan kubu kuat Pas sejak merdeka lagi.

6. Mendengar ceramah yang disampaikannya, cukup menarik. Beliau seorang yang bersahaja, tetapi isi ceramahnya penuh dengan fakta. Pokoknya, Pas yang menjadikan dirinya hebat di mata perjuangan parti, tetapi berdosa kepada ALLAH kerana berbohong besar.

7. Menurutnya, pembohongan ini dibuat semata-mata untuk menarik rakyat menyokong Pas. Pelbagai fatwa dikeluarkan kerana diajar oleh tok gurunya, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.

8. “Saya merupakan anak murid yang paling disayangi oleh Nik Aziz (Datuk). Saya berada di bawah ‘ketiaknya’ ke mana saja pergi dan sanggup melakukan apa saja demi perjuangan Pas,” demikian katanya.

9. Sebagai bukti ‘anak emas’ Datuk Nik Aziz, Ustaz Omar pernah diberi tugas menggantikan Mursyidul Am Pas sebagai tenaga pengajar di Kelab (Pejabat) Pas Kota Bharu pada hariJumaat.

10. Setelah bergiat selama 35 tahun dalam Pas, segala-galanya berubah bila Pas berjaya menawan Kelantan pada tahun 1990. Perjuangan yang dikecapi melalui Pas sejak tahun 1956 bertukar menjadi medan permusuhan yang amat besar kerana semata-mata ALLAH telah membuka hidayah kepadanya.

11. Fakta yang jelas, katanya: “PAS TERLALU BANYAK MEMBOHONGI RAKYAT.” Paling besar pembohongan Pas ialah ingin mewujudkan perundangan Islam di Kelantan sebaik sahaja mendapat kuasa pada pilihanraya tahun 1990.


SIRI 2. PAS MENIPU RAKYAT DENGAN MENCANANG PAS AKAN MENUKAR PERLEMBAGAAN SEDIA ADA KEPADA HUKUM ISLAM PADA PRU TAHUN 1990

1. “Pada kempen pilihanraya tahun 1990, kita (Pas) berjanji akan menukarkan perlembagaan Kelantan kepada Islam jika berkuasa. Nik Aziz yang memberi jaminan ini dan diikuti oleh pemimpin Pas yang lain.

2. Tahun demi tahun, Ustaz Omar Khalid melihat pemerintahan Pas tidak ke mana. Keadaannya tetap serupa dengan pemerintahan UMNO/BN. Hinggalah tahun 1993, beliau bertemu dengan Datuk Nik Aziz di rumahnya bertanyakan tentang perundangan Islam yang bakal dilaksanakan di Kelantan.

3. Lagipun, pada waktu itu, pemimpin Pas telah mula menggomol balak. Kebendaan telah menjadi perhatian utama pemimpin Pas terutamanya wakil rakyat. Ini juga menjadi tajuk perbualannya dengan Datuk Nik Aziz.

4. Bagaimanapun, Datuk Nik Aziz memberikan jawapan yang cukup mengecewakannya. Menteri Besar Kelantan mengibaratkan Pas cuma ada kaki saja, tetapi badannya tidak ada. Maksudnya, Kelantan saja diperintah oleh Pas tapi Pusat oleh BN.

5. Satu lagi alasan Datuk Nik Aziz ialah politik sama seperti sebuah peperangan yang penuh dengan tipu muslihat. Jadi, Pas terpaksa menipu untuk memenangi ‘peperangan’ dalam pilihanraya.

6. “Setelah Nik Aziz berkata demikian, saya terus mengucapkan selamat tinggal dan tidak akan menjejakkan kaki lagi ke dalam Pas.” demikian tegas Ustaz Omar. Sejak itu, dia tidak pernah bertemu Datuk Nik Aziz sehingga sekarang.

7. Paling serius, Ustaz Omar berkata, beliau sanggup menerima balasan dari ALLAH jika kenyataan yang dibuatnya dalam ceramah tersebut sebagai suatu pembohongan. Kesemua ucapannya adalah benar sebagai ‘membalas dosa’ yang selama ini membohongi rakyat tentang perjuangan Pas yang sememangnya tidak selari dengan kehendak Islam.

8. Setelah mengucapkan selamat tinggal kepada Pas, beliau berdiam diri beberapa lama sambil membuat perbandingan antara perjuangan yang dibawa oleh UMNO dan

Pas. Akhirnya, beliau membuat satu keputusan yang jitu – MASUK UMNO.

SELEPAS INI KITA AKAN TAHU BAGAIMANA PEMIMPIN - PEMIMPIN PAS YANG MENGAKU TERLALU ALIM DAN ISLAM INI MENYALAHGUNAKAN KUASA DAN WANG PARTI...

SIRI 3 PENYALAHGUNAAN KUASA

1. Padanya, terlalu banyak Datuk Nik Aziz melakukan penipuan termasuk penyalahgunaan kuasa yang diamanahkan oleh rakyat. Buktinya, kata beliau, Menteri Besar Kelantan sanggup menerima kereta Mercedes yang mewah dengan menggunakan wang rakyat. Nombor platnya DH 55.

2. Persoalannya: “Tidak selesakah Nik Aziz (Datuk) dengan kereta Mercedes S320 yang bernombor DAB 80 itu?” Sedangkan kereta itu juga mewah dan masih digunakan oleh kebanyakkan orang kaya tapi nampaknya angan-angan Mursyidul Am Pas itu cukup besar. Khayalannya untuk menaiki kereta mewah melampaui seorang jutawan. Adakah ini selari dengan sunnah rasul?

3. “Kita tidak cemburu jika kereta Mercedes baru berharga hampir setengah juta ringgit (RM1/2 juta) itu dibeli dengan menggunakan wang sendiri. Tapi dia tahu hukum hakam, sanggup pula guna harta rakyat secara boros. Boros adalah saudara syaitan. Di mana sifat ulama yang ada pada Datuk Nik Aziz?

4. Ustaz Omar berkata, jika beliau terus kekal dalam Pas, dirinya akan berdosa besar. Dia tidak sanggup bersekongkol dengan parti yang membelakangkan Islam. Apatah lagi janji Pas untuk menunaikan kehendak Islam tidak tertunai sehingga kini walaupun sudah 17 tahun menerajui Kelantan.

5. “Kalau saya kekal dalam Pas, tentu dapatlah merasai hidup mewah. Paling tidak, dapatlah rasa duit balak sebatang dua!” katanya. Tapi hakikat perjuangan lebih memihak kepadanya untuk bersama UMNO.

6. Semasa dalam Pas dulu, Ustaz Omar merupakan taukeh kaset (rakaman ceramah Pas) yang sangat terkenal dengan nama Pustaka al Jihad 7. Kini, syarikat itu dijual kerana ianya bertentangan dengan kehendak Islam dan menjaja janji Pas yang tidak tertunai. Dia tidak bersedia untuk bersekongkol dengan Pas yang gagal menjadikan Islam sebagai addin.

7. Setelah bergelumang dalam perjuangan Pas, ada banyak lagi peristiwa menarik lain yang dipelopori oleh Ustaz Omar. Ikuti lagi peristiwa besar yang dilakukannya dalam siri akan datang…

SELEPAS INI KITA AKAN LIHAT KEPINCANGAN DAN KETIDAKTELUSAN KEPIMPINAN PAS DALAM MELAKSANAKAN SESUATU KEPUTUSAN BERDASARKAN PENGALAMAN USTAZ OMAR.

SEMOGA TERBONGKAR KEMUNGKARAN DAN MENYEDARKAN NIAT SEBENAR MEREKA YANG BERHASRAT UNTUK MEMERINTAH NEGARA INI DENGAN MENGGUNAKAN ISLAM SEBAGAI LANDASAN PERJUANGAN.

SALAM

Tungaklangit sahabat Parangsasau

5 comments:

parpukura said...

komen kau langsung tak leh pakai,hampeh

Parang Sasau said...

Ko nak rasa pelempang ker bahlol!!!!

Orang PAS said...

nampaknya penulis menulis secara membati-buta tanpa menyatakan sebarang 'facts' yang sahih lagi berterang. Pada hemat saya, mungkin penulis hanya mengagak-agak sahaja, atau mendengar ura-ura daripada percakapan rakan-rakan beliau. Sesungguhnya, sewaktu nabi berdakwah dahulu, ramai sangat yang memaki hamun, mencerca nabi. Boleh bilang dengan jari siapa yang xcerca nabi. Tapi nabi rileks, cekal, cool dan tawakal.

Xpelah BN, harap kamu semua insaf. Kami tidak memusuhi kamu sebab kamu muslim. Kami hanya memusuhi parti kamu yg memperjuangkan melayu shj. Kalau btul-betul memperjuangkan Islam, kelab2 disko, kilang arak dh lama tutup dan dlm mesyuarat agung UMNO, xde bersalam-salaman lelaki dan perempuan. Tapi nampaknya UMNO hanya pandai meninggalkan ajaran2 Islam.

Marilah sama2 kita masuk PAS. Setiap undian BN, setiap disko, kelab, kilang arak dan tempat maksiat yang UMNO/BN buat apabila dia berkuasa, maka setiap tersebutlah kita akan dapat dosa. Brape banyak sangatlah BN buat masjid dan mendidik2 anak remaja ke arah agama. Kalau BN betul2 ikut Islam, maka Malaysia ni akan bebas dpd gejala sosial, Mat rempit, bohsia, pesta seks.

Apabila dalam kubur, malaikat x tanya kamu bangsa ape, tetapi malaikat tanya ttg apa agama kita dan apa amalan kita. Jangan sokong PAS menbuta-tuli. Sokonglah Islam. PAS hanya sebagai platform. Kalaulah UMNO betul2 bawa Islam, maka xkan ulamak2 dan orang cerdik pandai ugama akan buat parti baru utk bawa Islam. Buat penat diorg je.

Tp mesti ada sesuatu yg menyebabkan diorg ni sentiasa bergerak. Duit? Tengoklah rumah nik aziz dan rumah abdul hadi awang dan interpret sendiri samada mereka ini betul-betul hendakkan duit atau pun sebaliknya. Fikir-fikirkanlah. Mari sertai PAS.

Muhammad said...

Pengajian Kitab bersama Sheikh Muhamad Fuad Kamaluddin(Ahli Majlis Fatwa N.Sembilan),

Hari ini di Surau Kemensah Heights
Muslimin & Muslimat semua dijemput hadir,

Tarikh : 26 MEI 2009 (SELASA – HARI INI)
Masa : Lepas Solat Maghrib & Bacaan Ratib Al-Haddad
Tempat : Surau Kemensah Height, belakang Zoo Negara.

Sebarang pertanyaan sila hubungi En. Maznor di talian 019 662 3826.

http://pondokhabib.wordpress.com

Parang Sasau said...

ORANG PAS SEDAR X MAT REMPIT, BOHSIA, PESTA SEX... SEMUANYA DATANG DARI NEGERI JAJAHAN PAS KELANTAN...

YANG SEBENARNYA PASLAH YANG BANYAK MEROSAKKAN ANAK-ANAK MUDA ZAMAN SEKARANG... SAMPAI BILA KELANTAN NAK JADI NEGERI YANG PALING MUNDUR SEKALI DI MALAYSIA NI? PIKIR LAH???

ANAK-ANAK MODEN ZAMAN SEKARANG SUDAH PANDAI BERFIKIR... YANG MANA BAIK DAN YANG MANA BURUK!!!!

RAKSASABN HOT VIDEO

Followers

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP