Piggy Singh penulis upahan kemelut di tepi gantang

Friday, August 7, 2009

Sebenarnya jika pembaca mahu tahu, Piggy Singh ini adalah penulis upahan yang mahu membuktikan bahawa beliau boleh menghancurkan pemimpin UMNO cara ngekngoknya kepada si pengupah. Dalam UMNO, beliau adalah blogers melukut tepi gantang, ada tidak menguntungkan dan tidak ada juga tidak merugikan.

Tulisan Piggy Singh baru baru ini sekali lagi menabur fitnah dan cuba perlekehkan KPUM. Apa yang dapat saya nilaikan dan dapat saya tafsirkan, nawaitu penulis upahan ini mahu mengkucar kacirkan UMNO, (tidak pasti piggy ini adalah ahli UMNO atau pembangkang, tetapi mirip pembangkang ), Penulis upahan ini cuba merelevankan diri mereka dan memburukkan Ketua Pemuda UMNO ini yang kian terserlah kepimpinan beliau dan telah membuktikan komitmen kepada UMNO khususnya Pemuda UMNO. Khairy Jamaluddin yang selama ini telah sedaya upaya untuk membawa dan mengubah cara Pemuda UMNO berpolitik.

Walaupun tidak diberikan sebarang jawatan kabinet, apa yang telah disiarkan melalui media massa dan blog blog yang pro kepada Ketua pemuda UMNO ini telah membuktikan bahawa Khairy Jamaluddin telah menjalankan tugasan beliau dengan baik. Banyak program yang telah dilancarkan yang membawa nilai tambah kepada rakyat dan seterusnya parti yang dia terajui. Program - program tersebut seperti tersebut program anjuran Gerak Bakti UPSR 2009. Anjuran Amanah Raya Berhad dan Yayasan Gerak Bakti Kebangsaan, Di segi kesukanan pula beliau telah melancarkan pasukan ragbi Pemuda UMNO yang telah menempa kejayaan di pertandingan ragbi Pahang 10's, Selain itu beliau juga telah memberikan sokongan dan menjana pendapat kepada program Biro Hal ehwal bandar yang di pacu oleh Exco Tg Azman yang masuk ke tempat2 yang rakyat hidup dalam kesempitan.

Keputusan di Manek Urai juga memberangsangkan kerana menang undi orang muda jika di bandingkan dengan keputusan PRU12. Semangat Setiakawan telah pun diserap dimana kita boleh melihat sendiri bagaimana Khairy Jamalauddin turun dan berkampung bersama exco2 pemuda seperti Tg Azman, Suffian Awang, Zaki Zahid, Khairun Aseh, Razak kelihatan mendekati pengundi muda.

Beliau membuka raung yang bebas kepada Exco-Exco Pemuda untuk berjerak bebas ,Di bawah kepimpinan KJ exco-exco PPUM diberi ruang sepenuhnya untuk berkembang dan menyinar. Kalau dahulunya Pemuda dimonopoli oleh ketuanya sahaja, sekarang ini exco-exco Pemuda juga digalakkan oleh Khairy Jamaluddin memberikan kebebasan kepada Exconya untuk memberi kenyataan media dan muncul dalam forum di kaca televisyen, sekaligus menepati janji kempennya untuk melatih kepimpinan Pemuda supaya lebih berani mengupas hujah dan membalas tentangan.

Walaupun ruang ini kadang-kala dieksploitasi dan disalahguna oleh segelintir exco untuk mengutuk dan mengkritik KJ dan KJ juga mengetahui perbuatan mereka ini, Khairy juga bukanlah ahli politik, masalan beliau boleh menwaskan dua gergasi politk dalam pemilihan yang lalu. Mukhriz dan Khir, yang mempunyai banyak kelebihan tersendiri, Pastinya Khairy mempunyai strateginya untuk memastikan Pemuda Umno lebih terbuka dan dekat kepada rakyat tanpa mengorbankan survival politiknya sendiri. Inilah ciri-ciri pemimpin yang tidak takut pada bayang-bayang sendiri. Berani mengubah Pemuda sungguhpun setiakawannya tidak dibalas oleh segelintir pemimpin bawahnya sendiri.

Saya sendiri rasa tiba masanya, bloggers atau skeptik di luar sana untuk menilai Khairy Jamaluddin dari gerak kerjanya dan bukan membabi buta melemparkan fitnah dan berniat jahat untuk menjatuhkan beliau.Barang diingat Khairy juga punya pengikut yang bertindak sebagai silent followers tetapi akan bangkit jika Khairy di perlekehkan. Bagi saya, kalau masih tak boleh menilai, MAKNANYA PIGGY SINGH adalah penulis upahan yang ingin merelavankan dirinya supaya boleh collect lebih!!!!

11 comments:

Azman said...

Blogger piggy? Sapa piggy di ni bro? ada url dia tak? tak pernah dengar pun nama dia?

Bila saya baca artikel ni baru saya faham.. Biasala bro blogger baru nak naik..

Tu la nama dia blogger ngekngok

the and

Pejuang Bangsa said...

piggy singh ini memang blogger upahan yang mahu hancurkan umno ..satu kapal dengan parpukari (blogger publisiti murahan )

Wenger J Khairy said...

piggy dibelasah dikomen box dia tuan. dulu beribu ribu pencacai piggy dok mai, tapi sekarang yang datang hanya budak hingusan yang masih bersekolah. keep up the good work bro..
*ni raksaksa BN seperti Loch Ness Monster, diselubungi dengan penuh misteri

PEJUANG CYBER said...

ya betul kata wenger!!! raksasabn diselubungi dengan penuh misteri!

piggy dah termalu sendiri agaknya, tak berani nak masuk blog pro kj..

perisik pgs said...

p[iggy tu sbnrnya ppuan... cuba baca blog dia alunan bahasa dia mmg sebiji mcm ppuan, tu yg bahayanya ppuan ni mulut atas bawah tak boleh tutup!

Anonymous said...

Masuk bangkul sendiri angkat...
Ini blog syok sendiri ka?

good man said...

It is undeniable that malays are stupid, incapable and lazy. Why don't they just humbly admit the facts and repent and learn from other races especially Chinese?

What is the point to argue here and wasting time again?

From the first onwards we were merely telling the truths. It wasn't us who think that way but their own Badawi as well.

All malays should go and read the newspaper, even Badawi is ashamed of maintaining the NEP after 34 years of implementing it and these malay baboons are still asking for it.

Even Badawi wanted them to compete on a level playing field.

So what does all these tell the world? It sends a very clear message that it is malays themselves who are incapable and lazy and they don't even want to admit it and make a change!

That is the biggest shame of all.

Can't you see, it is all back to square one. Year in, year out, some talk for half an hour, some one, some two. Some sing, many belt out their most recent released 'pantun'.

After all. Malays are good at that. Suggestions after suggestions, some good, some impossible to realize.

But, do you see any of these materialised? Hardly. Why, why and why???

Because the malays can never change. Never! Why?

The leaders forgot it or were they simply didn't want to address and admit that the actual disease is the malays and the remedy itself is also, the malays. They can never change. What is it about the malays?

Firstly as you all know, they are a lazy species. Since the beginning of time they have been like that. Even the encyclopedia called them as lazy people. I think those British with their accent tried to call them 'malas', and if you put 'y' in, it becomes 'malays'.

Embracing Islam make them a worse lot. Now they have a license to kill anything that gets into their way.

Malays are ungrateful lot. In reality, they just can't live or open their minds for others. When Mahathir said that they are complacent, they put him in jail. When Mahathir encouraged them to learn English language, they got angry with him, saying it is a 'bahasa penjajah'.

When other races 'maju', they got angry with them too. That was why at the end of Mahathir his regime, he said this, "I have achieved greatness as a prime minister, but I only fail in one thing, changing the malays."

Well, nothing to be surprised about anyway since Mahathir is not really a malay, and I guess that was why the malays were angry with him.

Drug abuse, hate, incest, liberal extremism (culture of miniskirts and gay marriages), murder, parochialism, racism, rape, religious fanaticism, snatch theft, spoilt bratty behavior, tribalism, wife abuse, child abuse, all that is associated with the malay race.

To them, malay is the biggest impediment towards building a truly Malaysian nation, and should be chucked into the dustbins of history.

A genetically flawed race cannot be fixed by politically. Nature will take its course and globalization will put them out to pasture.

What have we got now?

Brain drain, economic disparity getting wider, poor education system, racial segregation, widespread corruption, inefficiency and uncompetitive on the government departments and others.

Sad. Sad. Sad. The question asked by many of my fellow Chinese is this - Why can't you just tell the malay peoples to adopt Chinese culture which is superior?

From research, this peninsular was part of the Siamese empire way before these malays from Indonesia invaded it.

Still so thick skin, don't want to go back to Indonesia!

House PK said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

kesian balaci kj, semuanya syok sendiri

Anonymous said...

Bilo diamati, nampak bonar penjilat KJ takutkan Piggy Singh... hahaha

Bukan setakat takut, habis semua yang dibuat tidak mendatangkan kesan kepada Piggy Singh, malahan bertambah ramai peminat dia. Syabas Piggy Singh!!

Tapi, den rasolah... silap haribulan Piggy Singh ni diupah dek KJ kot??? Kerja kau asyik nak marah kat KJ juo.. saja nak test market agak eh!! Pandai kau saiko blogger2 bangang KJ ni... sekali lagi syabas Piggy Singh!!

Parang Sasau said...

anon
korang tak reti baca ka?

dah la jgn nak buat provokasi murahan disini... klu berani tampilkan identiti anda.. org penakut sahaja baling batu sembunyikan tangan!

RAKSASABN HOT VIDEO

Followers

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP