Lim Guan Eng Bakal Perdana Menteri???

Thursday, February 25, 2010

Oleh : Jebat

DIKEHENDAKI POLIS DIATAS DAKWAAN JENAYAH FITNAH DAN PERHIMPUNAN HARAM!

Bekas banduan yang juga kaki fitnah yang banyak masalah mahu diangkat untuk jadikan seorang Perdana Menteri. Harakah Daily:klik sini . Apa punya bodoh dan dangkal orang PAS ni.

Kebangkitan rakyat Pulau Pinang menyatakan bantahan secara terbuka terhadap kepimpinan Ketua Menteri Lim Guan Eng, adalah bukti jelas mereka tidak berpuas hati dengan cara pentadbiran dan pendirian beliau.

Sudah tiba masanya untuk rakyat Pulau Pinang menentukan kedudukan Guan Eng pada pilihan raya umum akan datang. Ramai wakil rakyat PKR dan Ketua Bahagian PKR di Pulau Pinang kecewa dengan pentadbiran Guan Eng.Menurut notis diatas, empat laporan ialah mengenai dakwaan menyertai perhimpunan haram, satu lagi berkaitan Akta Hasutan 1948 dan tiga laporan mengenai dakwaan jenayah fitnah. Kesemuanya enam laporan polis dibuat terhadap Lim Guan Eng! Siasatan tersebut dijalankan berdasarkan laporan yang dibuat Sungai Nibong, Kg Baru, Kubang Semang, Seberang Jaya, Sungai Pinang dan Kepala Batas.Kerajaan negeri pimpinan DAP dikritik hebat sejak kebelakangan ini dengan Anggota Parlimen Bayan Baru, Datuk Zaharin Mohamed Hashim daripada PKR, melabelkan Lim sebagai diktator, cauvinis dan berfikiran komunis.

Selain itu, Anggota Parlimen Nibong Tebal, Tan Tee Beng, juga daripada PKR turut mengkritik Ketua Menteri dengan mendakwa pentadbiran kerajaan negeri meminggirkan Anggota Parlimen PKR serta tidak boleh dikritik.

Malahan Jumaat lepas, kira-kira 3,000 anggota daripada 50 pertubuhan bukan kerajaan mengadakan demonstrasi bagi menunjukkan bantahan terhadap pentadbiran kerajaan negeri yang didakwa meminggirkan orang Melayu.

Selepas Anwar Ibrahim tidak boleh menerajui Pakatan Rakyat, layakkah Lim Guan Eng diangkat menjadi Perdana Menteri..... LU PIKIR LA SENDIRI!


Sumber : http://jebat2010.blogspot.com/

1 comments:

Anonymous said...

macam blog sampah... pencacai Khari Beruk

RAKSASABN HOT VIDEO

Followers

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP